Voor wie - Samenzonder

Een dikke boom begint als een teer twijgje,

een bergbeklimming begint met een stapje.

                                                                             Lao Tse

Voor wie

 

 

Mensen van jong tot oud die recent met een groot en traumatisch verlies te maken hebben gehad en daar voor zichzelf of voor naasten in begeleid willen worden. Dit kan gaan over verlies van kinderen van ouder(s) of het verlies van een ouder. Maar het kan ook gaan over het verlies van gezondheid of je baan.

 

Iedereen die worstelt met levensvragen. Je loopt vast in het werkende leven en je ervaart al een tijdje grote druk of stress en kunt daar slecht van slapen. Je twijfelt over grote beslissingen. Je wordt geconfronteerd met een voor jou groot dilemma en je bent op zoek naar diepere antwoorden in jezelf. Je hebt het gevoel dat je niet verder komt, alsof je door het leven zelf gegijzeld bent.

 

Mannen en vrouwen die in leidinggevende functies soms ervaren dat zij zich onnodig terughouden en voorzichtig opstellen. Die verdieping zoeken en met meer evenwicht in het werk willen staan. Die bereid zijn om in de begeleiding terug te kijken naar hun jeugd, omdat zij daarmee beter kunnen herleiden hoe zij in het hier en nu functioneren. Die inzicht willen in het reguleren van stress en emoties die soms zo belemmerend kunnen werken.

 

Ouder(s), verzorger(s) en jongeren die vastlopen. Die in de traditionele hulpverlening het gevoel hebben niet verder te komen. Waarbij ouder(s) of verzorger(s) ervaren dat er geen verbinding meer mogelijk is met hun zoon of dochter. Tijdens mijn jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs heb ik gemerkt dat jongeren zich in eerste instantie niet blootgeven. Ze hebben   behoefte aan een luisterend oor en iemand die hen hoort en erkent. Jongeren willen erkenning voor het leven zoals zij dat ervaren en zien. Soms is dat in tegenspraak met hoe volwassenen en opvoeders hier naar kijken. Door met jongeren te werken en ouder(s) of verzorger(s) daar bij uit te nodigen, kunnen er nieuwe verbindingen ontstaan. Het gaat over beweging en inzicht in processen. Communicatie vinden wij een belangrijk sleutelwoord om oprecht in contact te blijven. 

 

Samenzonder © Smyler Web | Inloggen beheerder