Over - Samenzonder

 

 

 

De mate waarin je zelf blijft leren bepaald de investering in de ontwikkeling van je medemens.

Over

IMG-3582.jpg

Marcel van Zanten

 

Als jongen van zes overleed mijn moeder door een ongeluk. Dit abrupte verlies heeft veel facetten van mijn persoonlijke ontwikkeling beïnvloed. De persoon die ik nu ben, is gevormd door ervaringen op basis van dit verlies. Het is mijn ervaring dat in communicatie verlies en pijn worden vermeden. Dit geldt vrijwel voor ieder veranderingsproces; in elk conflict is er iets te verliezen. De mate waarin we bereid zijn om afscheid te nemen, levert nieuwe mogelijkheden op. Afscheid nemen is kennismaken met waardevolle ontmoetingen die pijn doen. Rouwen is voelen dat je leeft met het verlies in je hart. Mijn werk als therapeut en trainer is erop gericht om bezig te zijn met weerstand die wordt opgeroepen wanneer rouw en verlies in het leven hun weg niet kunnen vinden. In mijn praktijk SamenZonder werk ik met de dynamiek van het leven en de beweging die daarbij hoort. Het lichaam vertelt alles.

 

Marcel heeft SamenZonder opgericht in 2012. In 2018 is er een praktijkruimte aan huis gerealiseerd, waar hij samen met zijn partner Jacqueline Duynstee woont en werkt. Zij hebben samen twee volwassen zonen. Inmiddels werkt Marcel fulltime als trainer/coach en rouw- en verliestherapeut. Hij is als trainer verbonden aan de opleiding Land van Rouw. Hij is trainer in het onderwijs en op de universiteit waar hij zich bezighoudt met persoonlijke groei en leiderschap. 

 

 Opleidingen 

 

  • Ziekenverzorging (Waalboog te Nijmegen)
  • Docent drama (Artez te Arnhem)
  • Ondersteuningscoördinator (Creative Leadership Via Vinci te Arnhem)
  • Psychosociaal werker (Academie Integrale Menswetenschappen te Utrecht)
  • Basisopleiding rouwbegeleider volwassenen (Opleidingen Land van Rouw)
  • Therapeutische vervolgopleiding (Opleidingen Land van Rouw te Nijmegen) 

 

Marcel heeft 20 jaar ervaring met werken in het voortgezet onderwijs als dramadocent, leerlingbegeleider en ondersteuningscoördinator. De afgelopen zeven jaar werkte hij als opleidingsdirecteur aan het Olympus college te Arnhem. 

 

 Jacq.jpg

Jacqueline Duynstee

 

SamenZonder werkt samen met Jacqueline Duynstee. Zij is als rouw- en verliestherapeut werkzaam bij Pluryn, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Ze werkt met name met de doelgroepen kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij is de vrouw van Marcel van zanten en zij heeft twee kinderen. Jacqueline Duynstee is als gezinsproffesional geregistreerd bij het Kwaliteitsregister jeugd 

 logo.SKJ.png

     

 

 

Samenzonder © Smyler Web | Inloggen beheerder